2022 m. Pasaulio nugalėtojas – šiurkščiaplaukis foksterjeras iš Italijos

Birželio 23- 26 d. Ispanijos sostinėje Madride įvyko Pasaulinė šunų paroda. Ši paroda turėjo vykti 2020-aisiais, tačiau dėl pandemijos keletą kartų buvo nukelta, ir taip jau sutapo, kad šiemet šunų mylėtojai gali sudalyvauti dar vienoje Pasaulinėje šunų parodoje, kuri gruodžio mėnesį vyks Rio de Žaneire, Brazilijoje. Madrido parodoje tarp 16 500 dalyvių iš 65 šalių buvo nemažai Lietuvos kinologų šunų.

Gražiausio pasaulio šuns titulas atiteko šiurkščiaplaukiui foksterjerui llamado Funfair Foxhouse iš Italijos (gražiausiųjų dešimtuke buvo net 3 italų šunys). Antras – anglų buldogas Amen Ra Palo Seco iš Peru. Trečias – bobteilas Bottom Shaker the Greatest Picture iš Vengrijos, ketvirtas – miniatiūrinis šiurkščiaplaukis taksas Almarxils Tuatara iš Ispanijos. Pačius gražiausius šunis išrinko raudonu kostiumu ir raudona skrybėle pasipuošęs, pasaulio kinologams gerai pažįstamas ispanų teisėjas Rafael Malo Alcrudo.

Ispanijos kinologai pasaulines šunų parodas organizavo jau du kartus – 1992 (Valensija) ir 1983 (Madridas) metais. Tarp garbingų parodos svečių parodoje buvo Ispanijos karalienė Sofija, ji įteikė nugalėtojo taurę konkurso „Gražiausias tarp nacionalinių Ispanijos šunų“  nugalėtojui. Ne veltui šios šalies šunų mylėtojų asociacija vadinasi Karališkoji Ispanijos šunų draugija, Real Sociedad Canina de España. Organizacija įsteigta 1911 metais.

Kaip sekėsi Lietuvos kinologams? Džiaugiamės ir sveikiname Jaunųjų vedlių konkurso finalininkę Austėją Šulcaitę, tarp geriausių pasaulio jaunųjų vedlių ji buvo antra.

Portugalų vandens šuo ESPIRITO FORTE AQUA (savininkas Ramūnas Kaminskas). Pasaulio jaunimo nugalėtojas, gražiausias FCI 8 gr. jaunas šuo.  

Veimaro trumpaplaukis paukštšunis Justin Juriko Dantario (savininkė Eliza Jemeljanova ). Čempionų kl., 3 vieta. 

Čiau čiau E’Rocky Lietuvos liūtas (savininkės L.Tamaševičienė, U.Tamaševičiūtė). 2022 m. Pasaulio nugalėtojas, CAC, CACIB, geriausias veislės atstovas (BOB).
Čiau čiau Kimberley Lietuvos liūtas (savininkės L.Tamaševičienė, U.Tamaševičiūtė). 2022 m. Pasaulio nugalėtoja, CAC, CACIB, geriausia priešingos lyties atstovė (BOS).

Jorkšyro terjeras Kentauro Alfa Hollywood Star (savininkė Daiva Kazakiene), mažylių kl., 3 vieta. 

Jorkšyro terjeras Kentauro Alfa Tokyo By Night (savininkė Daiva Kazakiene), pereinamoji kl., 2 vieta.

Šuo liūtukas RAVIOLLA (savininkas M. Rubavičius), l. perspektyvi mažylė. 

Šuo liūtukas SCHASTILVAYA SUD‘BA SOLO NEVSKAYA (savininkas M. Rubavičius), 2022 m. pasaulio nugalėtoja.

Nykštukinis pinčeris Nensi Tikras Bičiulis (savininkė Natalja Zybailo), Jaunimo kl., 3 vieta.

Nykštukinis pinčeris Joeya Tikras Bičiulis (savininkė Natalja Zybailo), Čempionų kl., 2 vieta, rez. CAC, rez. CACIB.

Brabanto griffonas ORIENTACIJA Z RED OMON (savininkė Renata Popova). Pasaulio jaunimo nugalėtojas.

Brabanto griffonas ORIENTACIJA VIVAT VIKTORIJA (savininkė Renata Popova). Pereinamoji kl, 2 vieta.

Brabanto griffonas  IZIUMINKA V CHOKOLADE IZ ZVIOZD AL DAR (savininkė Renata Popova). Pasaulio veteranų nugalėtoja.

Basendžis Adebanke's Heartbreaker (savininkas O.Merinov). Pasaulio nugalėtojas, CAC, CACIB, geriausias priešingos lyties atstovas (BOS).

Tibeto terjeras BUD'DHA SAMPATTI TAI TIK JUMS (savininkė ir veisėja Dalia Raimonda Mačenskienė). Čempionų kl. I vieta. Pasaulio nugalėtojas, CAC, CACIB, geriausias priešingos lyties atstovas (BOS).
Tibeto terjeras ANG KI CHI TAI TIK JUMS (savininkė ir veisėja Dalia Raimonda Mačenskienė). Atviroji kl. I vieta, CAC, Rez. CACIB.

 

Daugiau informacijos ir nuotraukų, WDS 2022.

Prašome Pasaulinės šunų parodos dalyvių, savo klasėje užėmusių 1, 2, 3 vietas, atsiųsti informaciją e. paštu lkd.press@gmail.com. Informaciją ir šunų titulus prašome siųsti tik lietuvių kalba šia seka: 1. Šuns veislė. 2. Tikslus vardas (dok.) 3. Savininkas. 4. Klasėje arba gražiausio šuns rinkimuose užimta vieta. Prašome pateikti tik Lietuvoje gyvenančių šunų pasiekimus, LŠVK numerio bei konkurentų skaičiaus nurodyti nereikia, taip pat nereikia siųsti diplomų kopijų. BOB ir BOS laimėtojus kviečiame atsiųsti savo šuns nuotrauką. Atsiprašome, bet visų kitų vietų laimėtojų nuotraukų publikuoti negalėsime. Specializuotų parodų rezultatų nesiųskite. Informacijos laukiame iki liepos 5 d.